Τσακαλώτος: “Το είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για αποπληρωμή του ΔΝΤ”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ως “θετική κίνηση” την οποία ωστόσο είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών το επίσημο αίτημα που κατέθεσε χθες ο κ. Σταϊκούρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου “Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο”.Όπως αναφέρει ο κ.Τσακαλώτος: στο EWG της 2/5 είχε παρουσιαστεί η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση.

Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως “win-win” αφού και η Ελλάδα είχε – προφανώς – συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους”.

“Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο” εξηγεί ο κ.Τσακαλώτος και καταλήγει ότι:

“Άρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων.