Μάλτα: Ερευνητές υποστηρίζουν πως βρήκαν βιβλικό ναυάγιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν βρει στις ακτές της Μάλτας την άγκυρα του πλοίου με το οποίο ταξίδεψε ο Απόστολος Παύλος από την Ιερουσαλήμ στη Ρώμη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι «Πράξεις των Αποστόλων» της Βίβλου, το πλοίο του Αποστόλου Παύλου είχε ναυαγήσει σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου, όταν κατά τη διάρκεια ταξιδιού που έκανε προς τη Ρώμη, έπεσε σε καταιγίδα. Τότε, οι ναύτες που βρίσκονταν στο πλοίο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν το καράβι στην επιφάνεια, έκοψαν τις τέσσερις από τις άγκυρες που υπήρχαν και τις πέταξαν στη θάλασσα. Πάνω στο πλοίο, πέραν του Παύλου, βρισκόταν και ο Απόστολος Λουκάς.

Τώρα, οι ερευνητές του Ινστιτούτου BASE υποστηρίζουν ότι αναγνώρισαν μία από τις άγκυρες και εξακρίβωσαν τη θέση του ναυαγίου. Μάλιστα, ο ιδρυτής του BASE, Μπομπ Κόρνακι ταξίδεψε στη Μάλτα για να δει ο ίδιος την άγκυρα, η οποία, όπως είπε, χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα.

Στο μεταξύ, με βάση τις αναφορές του BASE, οι τέσσερις άγκυρες ανακαλύφθηκαν από τέσσερις δύτες στη δεκαετία του ’60 και μόνο μία εξ αυτών κατάφερε να διατηρηθεί στο πέρασμα των αιώνων. «Αυτή η άγκυρα είναι ίσως το μοναδικό αντικείμενο που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη και διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα» λέει ο Κόρνακι.