Προσεχώς η νέα εταιρεία Τρ. Πειραιώς – Intrum για τη διαχείριση των NPLs

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς και Intrum για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων ύψους άνω των 27 δισ. ευρώ.
Η νέα εταιρία ιδρύθηκε ως νομικό πρόσωπο προχθές, οπότε μεταφέρθηκαν σε αυτήν οι δραστηριότητες της μονάδας RBU της Τράπεζας Πειραιώς και χθες αδειοδοτήθηκε από την ΤτΕ.

Η λειτουργία της νέας εταιρείας θα ξεκινήσει επίσημα την 1η Οκτωβρίου και αφού η Τρ. Πειραιώς μεταβιβάσει στην Intrum το 80% των μετοχών της στη νέα εταιρία και η Intrum καταβάλλει το συμφωνηθέν τίμημα των περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη στελέχωση της της νέας εταιρίας σύμφωνα με τις πληροφορίες το προσωπικό των 1.200 ατόμων συντίθεται από 600 μόνιμους υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς (RBU) που αποδέχτηκαν την πρόταση για τη μετάβασή τους στο νέο σχήμα, 300 υπαλλήλους της RBU που μεταβαίνουν στην AFS/Intrum Hellas ως δανειστικό προσωπικό από την Τράπεζα, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται και μονιμοποιούνται από εξωτερικές εταιρίες με τις οποίες είχε ήδη συνεργασία η Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι την πρόταση μετάβασής τους στη νέα εταιρία με την Intrum δεν αποδέχτηκαν περίπου 300 εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, για τους οποίους όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς η Τράπεζα θα επανεξετάσει τη στάση της, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Οι πελάτες, οι οποίοι ενέχονται άμεσα για τις οφειλές που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται η νέα εταιρία, παραμένουν πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς και θα λάβουν προσωπική ενημερωτική επιστολή από την Τράπεζα και την εταιρεία διαχείρισης, σύμφωνα με το νόμο. Παράλληλα, θα δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση στον Τύπο.

Όλες οι υποχρεώσεις, καθώς και τα δικαιώματα των πελατών, παραμένουν ως είχαν. Οι συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθούν να διεκπεραιώνονται από τα δίκτυα εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς. Το σύνολο των δανειακών και καταθετικών λογαριασμών των πελατών συνεχίζει να τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς.