Τα σενάρια καταστροφής σε ενδεχόμενο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενώ η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο παραμένει εκρηκτική με τις ΗΠΑ και το Ιράν να έχουν επιδοθεί σε “πόλεμο” δηλώσεων μετά την επίθεση στην Aramco, Αμερικανοί επιστήμονες φέρνουν στο φως ένα εφιαλτικό σενάριο: Την περίπτωση που ΗΠΑ και Ρωσία αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, μέσα σε λίγες ώρες θα είχαμε 34 εκατομμύρια νεκρούς. Επιπλέον, η Ευρώπη θα ήταν παρελθόν.

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προσομοίωση ενός πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον – Μόσχας, επιστήμονες του Πρίνστον κατάφεραν να απεικονίσουν ένα καταστροφικό σενάριο με εκατομμύρια θύματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», εάν ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος, συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα έβρισκαν τον θάνατο. Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς ενώ περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έβρισκαν τον θάνατο ή θα τραυματίζονταν.

Το τετράλεπτο βίντεο δημιουργήθηκε από τον τεχνικό και τον διεθνή εμπειρογνώμονα, Άλεξ Γκλάσερ του Πανεπιστημίου Πρίνστον και την ομάδα του. Η προσομοίωση, που ονομάστηκε «Σχέδιο Α», καταρτίστηκε με βάση τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.