Θετικό πρόσημο για τα ασιατικά χρηματιστήρια πριν τις αποφάσεις της FED

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve για τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στη δεύτερη διαδοχική μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης μετά την προηγούμενη μείωση στα τέλη του Ιουλίου.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του επικεφαλής της τράπεζας, Ζερόμ Πάουελ για ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής, εν μέσω της σφοδρής πολιτικής πίεσης από τον πρόεδρο Τραμπ για μεγάλες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Από το “μέτωπο” των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος χθες για μια συμφωνία με την Κίνα “ίσως σύντομα”, όπως ανέφερε, αν και επισήμανε ότι αυτό θα μπορούσε να έρθει μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,2% στις 21.960,71 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,45% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται 0,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία κερδίζουν 0,5% και 0,45%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 χάνει 0,2%.