Ανάρπαστο το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» – Εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Πελοπόννησο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

 

Περίπου 11,9 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκαν σε διάστημα μιας μόλις ώρας μόνο για την περιφέρεια Πελοποννήσου αφού έπεσαν “βροχή¨ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για υπαγωγή τους στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια για τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων άνοιξε σήμερα στις 10 το πρωί και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου υποβλήθηκαν 1836 αιτήσεις με τις 886 απ αυτές να εγκρίνονται.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

– Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο

– Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

– Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

– Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας. Το YΠΕΝ επαναλαμβάνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.