Ανοίγει σήμερα αυλαία το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο Τρίτση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ανοίγει αυλαία η μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ-Οδηγητή, του 45ου Φεστιβάλ,  την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, οπότε θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Το πλούσιο πρόγραμμα και του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει συζητήσεις, μεγάλες συναυλίες και αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, Εκθέσεις, αλλά και Χώρους και Στέκια Μαθητών, Φοιτητών, Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, Στέκι Αθλητισμού, αλλά και τον Παιδότοπο για τους λιλιπούτειους επισκέπτες και το «Κόκκινο Αερόστατο» με πρόγραμμα για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Στην καρδιά του Φεστιβάλ θα υπάρχει η Κεντρική Έκθεση, με τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» και με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Δίπλα, θα βρίσκεται η Διεθνούπολη, όπου θα φιλοξενηθούν 38 Οργανώσεις Νεολαίας και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα 60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση.

Σημειώνεται ότι η  ΚΝΕ είναι η μοναδική Νεολαία που θα διοργανώσει φέτος ακόμη ένα φεστιβάλ, κόντρα στην απολιτίκ εποχή και σε καιρούς που άλλες πολιτικές οργανώσεις σταμάτησαν να οργανώνουν φεστιβάλ.

Είναι το ιστορικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ πολιτικής Νεολαίας που άρχισε το ταξίδι του το 1975 στο γήπεδο του Ζωγράφου.  Χιλιάδες νέοι,  είχαν δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες  στα 7 χρόνια από την έκδοση του πρώτου – παράνομου – φύλλου του «Οδηγητή». Έτσι, προέκυψε άλλωστε και η ονομασία του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://festival.kne.gr/