Αύξηση από 20 έως 25% στο επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αύξηση στο επίδομα πετρελαίου σχεδιάζει η κυβέρνηση αν και ακόμη δεν έχει καταλήξει στο ποσοστό. Τα δύο επικρατέστερα σενάρια μιλούν είτε για αύξηση 20% δηλαδή από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο είτε 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, οικογένεια με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ η οποία κατοικεί σε σπίτι 90 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή του νομού Ιωαννίνων (στην Α’ Γεωγραφική Κλιματική Ζώνη) και η οποία έλαβε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 360 ευρώ θα λάβει για τη νέα χειμερινή περίοδο συνολικό επίδομα 432 ευρώ ή 450 ευρώ ανάλογα με ποσοστό της αύξησης.

Πέραν της αύξησης των ποσών, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το υπουργείο Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, έτσι ώστε να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές.