Χρ. Σταικούρας: “Εγκρίθηκε η κρατική επιδότηση των δανείων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα για την κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis.

“Η προσπάθεια μας για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά. Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη γίνεται λόγος και για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ένταξη στη ρύθμιση προστασίας τη α’ κατοικίας. Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου:

“Βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνιστά η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ήδη, μετά τις απαραίτητες ενέργειες, σε εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις, ενώ απλοποιήθηκαν και οι διαδικασίες ένταξης σε αυτή”.