Δε βάζει γλώσσα μέσα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου: Πάλι τον χαμό προκάλεσε…

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Το “ντουφέκι” της ΝΔ χτύπησε πάλι. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βουλευτής της ΝΔ, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, με τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε, ο οποίος στη συνεδρίαση της υπο-επιτροπής Υδάτινων Πόρων αναφέρθηκε στο νερό και εξέφρασε την άποψη ότι είναι φθηνό.

Μάλιστα, ο πρόσφατα νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ και πρώην μεγαλοδημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι η σπατάλη του νερού είναι εξωφρενική και αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, άφησε να εννοηθεί ότι αν ήταν ακριβότερο το νερό, η σπατάλη θα μειωνόταν!

Και επειδή οι δηλώσεις του άναψαν φωτιές, ο Παπαδημητρίου κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο του  ΑΝΤ1 και όταν ρωτήθηκε γιατί προχώρησε σε αυτή τη τοποθέτηση για την τιμή του νερού εφόσον δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης τιμών είπε:

«Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

Μάλιστα, επισήμανε ότι απλά απομονώθηκε μία φράση του από όλα όσα είπε, τονίζοντας ότι «όταν οι δήμοι και αναφέρομαι σε δήμους ανά τη χώρα, διαφόρους, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να το χρησιμοποιούμε για χρήσεις μέρα μεσημέρι, τα ξέρουμε οι περισσότεροι από εμάς, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Η τιμή είναι μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο. Αλλά αναφερόμουν σε αυτό. Εκεί είναι το θέμα».

Να θυμίσουμε ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατά την προεκλογική περίοδο, είχε προκαλέσει πάλι αναστάτωση με την πρόβλεψή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ώστε να ωφεληθεί από το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ. Με λίγα λόγια, μας είχε πει  τότε, ότι ο Πρωθυπουργός θα μας πάει σε νέο μνημόνιο!

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή έχει βαλθεί να βρίσκεται συνεχώς το όνομά του στην επικαιρότητα, προκαλώντας αντιδράσεις με αρνητικές εντυπώσεις, μιας και μπορεί να είναι φαν της ρήσης “καλύτερα μια αρνητική δημοσιότητα, παρά την αφάνεια από τα έδρανα της βουλής” ή είναι “βαλτός” από ανώτερα κλιμάκια και έχει πάρει κάτι το αυτί του και εκτόξευσε την ρουκέτα.

Το σίγουρο είναι ότι “όπλισε”  δικαίως το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  να βγάλει ανακοίνωση που κριτικάρει την  ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι  βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό”, σχολιάζοντας  ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Η οικονομική κρίση για πολλές οικογένειες δεν ανήκει στο παρελθόν. Πολλά ανεπτυγμένα κράτη που έχουν αποθέματα νερού, όπως ο Καναδάς, διατηρούν χαμηλά την τιμολόγηση του νερού.

Ας θυμίσει κάποιος στον κ.Παπαδημητρίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, γιατί η πλειονότητα των πολιτών δεν άντεξε άλλο την ακρίβεια, την υπερφορολόγηση και την ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Με λίγα λόγια, έτρεμε το χέρι με τους λογαριασμούς και έπινε νεράκι για να συνέλθει…