Δημοσκόπηση Pulse: 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 13,5% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εμφανίσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Στον δείκτη κατεύθυνσης της οικονομίας το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σε καλή» και «μάλλον σε καλή» έναντι 29% που απαντούν σε κακή και μάλλον κακή. Αντίστοιχα, οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ποσοστό 58%. Αντίστοιχα, η θετικές γνώμες για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται στο 27%.

Οι πολίτες αναφέρουν πως αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 54% τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έναντι 24% που κρίνουν πως αυτά είναι σε αρνητική κατεύθυνση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται μπροστά με ποσοστό 39,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 4%. Τέλος, η «Ελληνική Λύση» συγκεντρώνει ποσοστό 3%, ενώ ένα 5,5% δηλώνει άλλο κόμμα.