Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο με κάθε τρόπο επανέλαβε σε σημερινές προκλητικές του δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε γραπτό του μήνυμα ο Ερντογάν στην έναρξη συνεδρίου με τίτλο «Ο τελευταίος λόγος στην Κύπρο», αναφέρει ότι «όσοι νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα ως Τουρκία, έτσι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πλοία που έχει η Τουρκία και διεμήνυσε ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο, έχοντας την προστασία του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, που ανέφερε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα ολοκληρωθεί σε βάθος δεκαετίας.