Οι 10 καλύτερες χώρες για όσους εργάζονται στο εξωτερικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν δουλειά σε χώρες εκτός της δικής τους. Κάποιοι για να καλυτερεύσουν τις συνθήκες ζωής τους, κάποιοι λόγω εγχώριας κρίσης στην αγορά εργασίας.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα InterNations, ασχολείται αποκλειστικά με τους ανθρώπους που εργάζονται και ζουν σε χώρες εκτός της δικής τους και κάθε χρόνο κάνει μια έρευνα για τις χώρες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και ζωής.

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 άτομα από 187 χώρες, και καταγράφηκε το πόσο ικανοποιημένοι ήταν από τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους, τις οικονομικές προοπτικές, την ασφάλεια εργασίας και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Στις 60 χώρες-προορισμούς της έρευνας, κάποιες έχουν καλύτερο σκορ σε ορισμένες κατηγορίες, όπως το Λουξεμβούργο που είναι το καλύτερο μέρος σε ότι αφορά στις οικονομικές προοπτικές και την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, ενώ ο Παναμάς έχει το κορυφαίο σκορ στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ωστόσο, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ταιβάν, καθώς συνδυάζει υψηλά σκορ σε οικονομικές προοπτικές, ικανοποίηση από την εργασία και ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία 10άδα μαζί με Βρετανία, Τουρκία, Νιγηρία και Ινδία.

Ο ενδιαφέρων κατάλογος βρίσκεται εδώ: https://www.internations.org/expat-insider/2019/best-and-worst-places-for-expats-39829