«Όχι» της οικογένειας Παύλου Μπακογιάννη για τη μετονομασία στο Μετρό – Αιχμηρή απάντηση Ταχιάου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θέση στο θέμα της μετονομασίας των σταθμών του Μετρό πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνης, μέσω ανάρτησής του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτηρίζει τιμητική την πρόταση της μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», αλλά δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε.

Όπως αναφέρει «η οικογένεια για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση».

«Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα», τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί».

Και η αιχμηρή απάντηση Ταχιάου

Θέση για το ζήτημα της μετονομασίας του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός», μετά τον σάλο που προκλήθηκε, παίρνει ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκος Ταχιάος.

Ο Νίκος Ταχιάος, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπήρξε διαρκής συνεννόηση με την οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία, κατά τον ίδιο, επρόκειτο να χρηματοδοτήσει και την τιμητική εκδήλωση στην οποία θα γινόταν κι επίσημα η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Νίκου Ταχιάου στο Facebook: