Άνοιξε η εφαρμογή του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» για την Αττική

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Φωτιά αναμένεται να πάρουν τα πληκτρολόγια για την υποβολή αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» το οποίο άνοιξε  σήμερα για την Αττική.

Τα κριτήρια για το πρόγραμμα είναι εισοδηματικά και κοινωνικά. Για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και δαπάνες επισκευών 25.000 ευρώ, τυγχάνει επιδότησης:

Χωρίς παιδί 60%, δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ.
Με ένα παιδί 65%, δηλαδή 16.250 ευρώ.
Αν έχει τρία παιδιά, 70%, δηλαδή 17.500 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για υπαγωγή στο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» είναι έντυπο Ε1 για χρήση του 2018, οικοδομική άδεια, λογαριασμός της ΔΕΗ, ενώ εάν πρόκειται για ενοικιαστές είναι απαραίτητο και το συμβόλαιο, έντυπο Ε9 χρήσης 2019 και εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Αν υπάρχει τακτοποίηση αυθαιρέτου τμήματος μέσα στο διαμέρισμα ή τη μονοκατοικία, χρειάζονται επιπροσθέτως και τα χαρτιά τακτοποίησης.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» αφορά μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, διαμερίσματα και όχι καταστήματα.

Μετά την Αττική, σειρά παίρνουν η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο στις 25 Σεπτεμβρίου και η Δυτική Μακεδονία στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.