“Τώρα ή ποτέ”: Το εξώφυλλο της Libération για την κλιματική αλλαγή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του σημερινού φύλλου της Libération, με τον δυνατό τίτλο «Τώρα ή ποτέ», καλώντας  σε άμεση ανάληψη .δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, όλη την εβδομάδα θα φιλοξενεί αφιερώματα σε αυτό το ευαίσθητο για τον πλανήτη θέμα που χρίζει άμεσης κινητοποίησης από τις ηγεσίες των κρατών.

Η  αφορμή  για το αφιέρωμα αυτό από τη γαλλική εφημερίδα στάθηκε η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη και σήμερα κυκλοφορεί με μία φωτογραφία της Σαγκάης, τραβηγμένη από τον Qilai Shen το 2016, όπου οι ρύποι σε συνδυασμό με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες κρύβουν κυριολεκτικά από τον φακό του φωτογράφου ένα μέρος της πόλης, με τα ψηλά κτήρια να χάνονται μέσα στο ομιχλώδες σκηνικό.

Το αφιέρωμα δεν παραλείπει  να  υπογραμμίσει την απουσία του Τραμπ και του Μπολσονάρο από τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

Η  γαλλική εφημερίδα, στην ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram επισημαίνει ότι:«Αντιμέτωπος με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καλεί τα κράτη να σταματήσουν τα όμορφα λόγια και να προχωρήσουν σε ακλόνητες δεσμεύσεις», .