Συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπους της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια” είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Από πλευράς της εταιρείας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Τάσος Γκόβας, ο κ. Χρήστος Χρήστου (Διευθυντής λειτουργίας της ΑΚΤΩΡ Facility Management) εταίρου της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” και η κ. Ρεβέκκα Γκόβα (Υπεύθυνη Οργάνωσης & Ανθρώπινου δυναμικού).

Ο κ. Πλακιωτάκης, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής βούλησης, αναφέρθηκε στην διϋπουργική σύσκεψη για τα υδατοδρόμια που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην οποία, μαζί με τον κύριο Πλακιωτάκη, μετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης και Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι υπουργοί έθεσαν χρονοδιάγραμμα εντός διμήνου να παρουσιαστεί το νέο απλουστευμένο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” ενημέρωσαν τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία δημιουργίας εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές στην ελληνική επικράτεια καθώς και για το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την λειτουργία των υδροπλάνων στη χώρα μας.