Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λιγνιτικές μονάδας και καταργούνται τα πλαστικά μιας χρήσης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την δέσμευση του για απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το 2021 καθώς και ότι θα μπει τέλος στις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2028 εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξάλλου, όπως ανέφερε στην ομιλία του στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ο.Η.Ε για το κλίμα,  πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει μία νέα, φιλόδοξη εθνική στρατηγική για την Ενέργεια και το Κλίμα πριν από το τέλος του χρόνου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: “είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζουμε σθεναρά το στρατηγικό όραμα για μια ευρωπαϊκή οικονομία που δεν θα επιβαρύνει το κλίμα έως το 2050.

Η πρόκληση αυτή, για εμάς δεν είναι απλώς μία υποχρέωση, αλλά μία ευκαιρία. Προχωρούμε με έργα και συγκεκριμένους στόχους αντί της αοριστολογίας και της ουσιαστικής απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για την κλιματική αλλαγή, αλλά ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Ούτε καν για να λυθεί το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων”.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Ο.Η.Ε. για το κλίμα μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι: 1.Να κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028.

2. Να παράγουμε, μέχρι το 2030, το 35% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έναντι του 20% που είναι σήμερα.

3. Να απαγορεύσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης σε ολόκληρη τη χώρα από το 2021.