Οι ανταγωνιστές της Thomas Cook αύξησαν τις τιμές έως και 400%!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με έκπληξη είδαν χιλιάδες Βρετανοί, που είχαν σχεδιάσει να ταξιδέψουν με την Thomas Cook, τις τιμές να παίρνουν την ανιούσα όταν αναζήτησαν άλλους tour operators για το ταξίδι τους. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την χρεοκοπία του πρώην κολοσσού του τουρισμού οι άλλες εταιρείες διπλασίασαν τις τιμές μέσα σε λίγες ώρες.

«Αρπακτικά», χαρακτήρισαν οι Βρετανοί τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Thomas Cook ενώ μια χρήστης έγραψε στο Twitter: «Τα αρπακτικά που περιτριγυρίζουν το κουφάρι της Thomas Cook φορούν την στολή της TUI, άπληστοι και παράτυποι, θα χρησιμοποιήσω το τσεκ της ATOL στη χώρα και όχι με εσάς όταν ένα πακέτο διακοπών εκτινάσσεται από τις 600 λίρες στις 1.745 μπροστά στα μάτια μου».

Μάλιστα η Daily Mail παρουσιάζει έναν κατάλογο με τιμές των άλλων tour operators μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook. Μία εβδομάδα στην Κύπρο για τετραμελή οικογένεια με την TUI από 1.240 λίρες πριν την κατάρρευση της Thomas Cook, αυξήθηκε σε 1.297 λίρες. Επτά νύχτες στο Sorrento της Ιταλίας με την Jet 2 κόστιζαν αρχικά 788 λίρες και μέσα σε λίγες ώρες η τιμή άλλαξε σε 824 λίρες. Το ίδιο συνέβη και με το κόστος πτήσης από το Μάντσεστερ στην Τενερίφη, που νωρίς το πρωί, πριν το «κανόνι» της Thomas Cook ήταν 442 λίρες και μέχρι το μεσημέρι εκτοξεύτηκε στις 808 λίρες.

Πάντως, σε ελληνικά νησιά, όπου η Thomas Cook έχει αφήσει μεγάλα χρέη, οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων έχουν αποφασίσει να φιλοξενήσουν τους Βρετανούς πελάτες τους χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αντίθεση με ξενοδοχείο στην Τύνιδα, όπου από το Σάββατο, όταν έγινε ευρέως γνωστό πως η εταιρεία οδηγείται στην κατάρρευση, οι υπεύθυνοι κράτησαν ομήρους τους πελάτες και τους ζήτησαν αρκετές χιλιάδες λίρες.