Οι τράπεζες στήριξαν την άνοδο του χρηματιστηρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών χάρη στην στήριξη των τραπεζών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 868,01 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 37,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,5 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,73%, στις 2.149,05 μονάδες, ενώ στο -0,18% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.338,95 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,22% στις 822,92 μονάδες.

Μπορεί η αγορά να βρίσκεται ακόμη υπό την “επήρεια” της πτώχευσης της Thomas Cook και του ντόμινο στην ελληνική οικονομία, αλλά υπερίσχυσε  το θετικό κλίμα που υπήρξε από τις πρώτες επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Και σε αυτό βοήθησε και ο Mario Draghi χθες, ο οποίος  εξήρε την πρόοδο της Ελλάδας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένταξη των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ.

Στο ταμπλό Εθνική και Φουρλής πρωταγωνίστησαν σήμερα με τα κέρδη του 3,24% και 3,06% που σημείωσαν, ενώ και η Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο +2,94%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Alpha Bank, Cenergy και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΟΤΕ, Coca Cola, Titan, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η Aegean, η οποία έκλεισε στο -2,44%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να ολοκληρώνουν στο -1,29%. Χωρίς μεταβολή οι ΔΕΗ, ΟΛΠ και Jumbo.