Συνάντηση Θεοχάρη με την Βρετανίδα πρέσβη για την Thomas Cook

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνάντηση με θέμα την πτώχευση της Thomas Cook και την επιχείρηση επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρία Kate Smith. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Θεοχάρης και η κυρία Smith συζήτησαν και για άλλα ζητήματα όπως το Brexit και οι διμερείς σχέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε: “Είχαμε μια πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση με την πολύ καλή φίλη της χώρας μας, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρία Kate Smith. Συζητήσαμε την επιχείρηση επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως είναι το Brexit και οι διμερείς σχέσεις».

Από την πλευρά της η κυρία Kate Smith ανάφερε: “Προτεραιότητά μας είναι η επιτυχία της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης επαναπατρισμού. Υπάρχουν από χθες 17.000 τουρίστες που προσήλθαν από τη Βρετανία και πρέπει να επιστρέψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες από 13 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλα τα αεροσκάφη που εμπλέκονται σε αυτή την επιχείρηση έχουν διασφαλιστεί. Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει τη μεγάλη επιχείρηση είναι σε επικοινωνία με τα ξενοδοχεία με τα οποία η Thomas Cook συνεργαζόταν για τα πακέτα διακοπών ενημερώνοντας ότι το κόστος διαμονής για τους πελάτες που επηρεάζονται από την πτώχευση έχει καλυφθεί».