Η έκθεση του ΔΝΤ προπομπός του πορίσματος της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται η κοινοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία η οποία σαφώς και θα επηρεάσει και τις σχετικές ανακοινώσεις της Κομισιόν, ένα μήνα αργότερα.

Το ΔΝΤ θα διεξάγει νέα έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Πάντως όπως αναφέρουν αρμόδιες διαπραγματευτικές πηγές η έκθεση η οποία έχει πραγματική σημασία είναι αυτή την οποία θα διεξάγει ο ESM.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές που μετέχουν στη διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ στις επαφές που έχει από το πρωί της Δευτέρας με την ελληνική κυβέρνηση δείχνει ειδικό ενδιαφέρον πέρα από το δημοσιονομικό ζήτημα σε θέματα τραπεζών αλλά και εργασιακού.

Η έκθεση του Ταμείου δεν θα αποτελέσει μόνο ένα “σημάδι” για τη στάση που θα τηρήσουν οι θεσμοί της ΕΕ, αλλά και ένα μήνυμα προς τις αγορές.

Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν μπορεί να διαφοροποιείται σημαντικά από αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπολοίπων Θεσμών της ΕΕ για λόγους “ισορροπιών”.

Έτσι, μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση του ΔΝΤ στο άλλο σημαντικό μέγεθος στο οποίο βασίζει τη διαπραγματευτική της στάση η Αθήνα,  στην πρόβλεψη για την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας φέτος και τα επόμενα χρόνια.