Πανικός από τα 5,7 Ρίχτερ στην Πόλη (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πανικός επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης από τον ισχυρό σεισμό 5,7 βαθμούς Ρίχτερ με επίκεντρο στην περιοχή Silivri και εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

 

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό που διήρκεσε 10-15 δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς αλλά υπήρξαν υλικές ζημιές ενώ και το τηλεφωνικό δίκτυο της Πόλης δεν λειτουργούσε για αρκετές ώρες μετά το σεισμό.

Από το σεισμό κατέρρευσε μιναρές σε τζαμί στη συνοικία Avcılar ενώ εκκενώθηκαν σχολεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα καθώς υπάρχουν πολλοί μετασεισμοί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής 28 μετασεισμοί, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω». Ακόμη ανέφερε πως υπάρχουν οκτώ ελαφρά τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Η περιοχή έχει επανειλημμένως χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν τους πολίτες ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση υπό το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού.