Σχέδιο απάτης σε βάρος καταναλωτών έστησαν επιτήδειοι με αφορμή την κατάρρευση της Thomas Cook

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η χρεωκοπία του Thomas Cook και η αναστάτωση που έχει φέρει στους χιλιάδες τουρίστες, έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους επιτήδειους να βγάλουν χρήματα, στήνοντας σχέδιο απάτης σε βάρος καταναλωτών.

Οι “κομπιναδόροι” προσποιούνται ότι τηλεφωνούν από την Thomas Cook καλώντας Βρετανούς καταναλωτές, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν αγοράσει πακέτα μέσω του τουρ οπερέιτορ, και δίνοντας υποσχέσεις για επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλλαν για κράτηση διακοπών, ζητούν στη συνέχεια πληροφορίες όπως τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας καρτών.

Οι απατεώνες επίσης κατά την επικοινωνία τους με καταναλωτές, ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν ξενοδοχεία του εξωτερικού.

Ο όμιλος πρόληψης απάτης, Take Five, εξέδωσε ανακοίνωσε καλώντας τους καταναλωτές να αναζητούν επιστροφές χρημάτων μόνο μέσω των επίσημων καναλιών. Όπως επισημαίνει σε δημοσίευση στα social media, οι τράπεζες, ο οργανισμός ή η αστυνομία δεν θα τηλεφωνούσε ποτέ σε καταναλωτές για να ζητήσει πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών.

Οι πελάτες του Thomas Cook θα πρέπει να επικοινωνούν με την ΥΠΑ ώστε να διευθετούν την επιστροφή χρημάτων για τις διακοπές τους, ή με τον ασφαλιστή τους εάν είχαν κάλυψη σε περίπτωση πτώχευσης για τις αεροπορικές κρατήσεις, ή με την τράπεζα ή τον εκδότη πιστωτικών καρτών εάν πλήρωσαν με αυτό τον τρόπο.