Η ματιά του Newsweek για τη στάση Τραμπ στην “ουκρανική υπόθεση”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο του αμερικανικού περιοδικού Newsweek που εικονίζει (την εικόνα δημιούργησε ο CJ Burton) τον Αμερικανό πρόεδρο επάνω στο άγαλμα της Ελευθερίας με τίτλο «Ελάτε να με πιάσετε». Το περιοδικό προφανώς λοιδορεί τον Ντόναλντ Τράμπ για την στάση του απέναντι στις καταγγελίες για την «ουκρανική υπόθεση».

https://www.instagram.com/p/B24XJsxhZz7/?utm_source=ig_web_copy_link

Περιγράφοντας την στρατηγική του Τραμπ όταν διατυπώνονται κατηγορίες εις βάρος του, το περιοδικό χρησιμοποιεί το μότο «αγνόησε, αρνήσου, πέρνα στην επίθεση» και διερωτάται αν αυτή τη φορά «θα πιάσει» η συγκεκριμένη στρατηγική.

Στο κεντρικό άρθρο ο Bill Powell κάνει λόγο για έναν Τραμπ που αντιμετώπισε αρχικά με ευδιαθεσία και περιφρονητική διάθεση τις καταγγελίες ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, πολιτικού του αντιπάλου.

Στη συνέχεια όμως, διαπιστώνοντας ότι έρχεται η παραπομπή του, η ευδιαθεσία του μετατρέπεται σε οργή. Όπως είχε πει και το 2016 ένας από τους πιο πιστούς του συμβούλους, ο Ρότζερ Στόουν: «Το ισχυρό χαρτί του Τραμπ είναι η αντεπίθεση. Αν τον χτυπήσεις, θα σου ανταποδώσει το χτύπημα και μάλιστα δυνατά. Δεν του αρέσει απαραίτητα να ξεκινά καυγάδες, αλλά αν τα βάλεις μαζί του θα αντεπιτεθεί. Κάθε φορά».