Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την ψήφο των αποδήμων. Ο πρωθυπουργός κατά την συνάντησή του με ομογενείς στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματική και προσβλητική για τους απόδημους.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται “αντισυνταγματική” και “προσβλητική” από τον κ. Μητσοτάκη, είναι το πόρισμα που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Επιτροπή που συστάθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα και εκπροσώπων των αρμόδιων ανεξάρτητων και δημόσιων αρχών», αναφέρει η Κουμουνδούρου αναφορικά με την πρόταση για την ψήφο εξωτερικού και την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ.

Αντιθέτως, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν η Ν.Δ. εκείνη που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μόνο κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση η οποία κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου όλων των συμπατριωτών μας που ζουν έξω από την Ελλάδα, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς.

Ας συμβουλευτεί, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, τον υπουργό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.