Το Facebook κάνει δοκιμές: Κρύβει τα likes από αναρτήσεις χρηστών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μερικοί χρήστες του Facebook σύντομα δεν θα βλέπουν τον αριθμό των likes των αντιδράσεων και των προβολών βίντεο στις δημοσιεύσεις άλλων . Η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές που αποσκοπούν στο ενδεχόμενο της πλήρης κατάργησης των likes με σκοπό την ευημερία των χρηστών.

Ειδικότερα, τα likes και οι αντιδράσεις θα είναι ιδιωτικά και ορατά μόνο στον χρήστη που κάνει τη δημοσίευση. Η αλλαγή έρχεται ενώ μια παρόμοια δοκιμή στο Instagram, έχει ήδη ξεκινήσει τον Ιούλιο στην Αυστραλία.

Η νέα δοκιμή του Facebook θα ξεκινήσει επίσης στην Αυστραλία και ενδεχομένως θα επεκταθεί σταδιακά και αλλού.

Η επικεφαλής της πολιτικής του Facebook, Mia Garlick, δήλωσε ότι η αλλαγή βασίστηκε στην έρευνα για την ευημερία και σε συμπεράσματα από τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που υποστηρίζουν πως ο αριθμός των likes μπορεί να προκαλέσει κοινωνική σύγκριση.

«Είχαμε πραγματικά θετικό feedback από πολλές ομάδες καταπολέμησης του εκφοβισμού και από οργανώσεις ψυχικής υγείας με τις οποίες εργαζόμαστε», δήλωσε η Garlick που προσθέτει πως οι άνθρωποι θα επικεντρωθούν στην ποιότητα των αλληλεπιδράσεών τους και την ποιότητα του περιεχομένου και όχι στον αριθμό των likes.

«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο άνετοι με την χρήση στην πλατφόρμα αντί να νιώθουν ότι είναι ένας διαγωνισμός», είπε.

Η Garlick διαβεβαίωσε τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook ότι θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν όλες τις ίδιες μετρήσεις και πληροφορίες που είχαν μέχρι τώρα.

Πρόσθεσε πως είναι νωρίς για να πει εάν η δοκιμή θα γίνει και σε άλλες χώρες, όπως με το Instagram στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Ιρλανδία. Όπως και με το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα λήξει η δοκιμή ή εάν θα γίνει μόνιμη.