Τούρκοι αντιφρονούντες στη βάρκα που βυθίστηκε στις Οινούσσες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα τροπή παίρνει το τραγικό ναυάγιο στις Οινούσσες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από το  υπουργείο Ναυτιλίας, στη βάρκα που ανετράπη επέβαιναν οικογένειες τουρκικής καταγωγής που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Στη βάρκα επέβαιναν 19 άτομα, εκ των οποίων 7 ανασύρθηκαν νεκρά και οι υπόλοιποι 12 μεταφέρθηκαν στη Χίο. Η βάρκα είχε αναχωρήσει από το Τσεσμέ με κατεύθυνση τη Χίο.

Νεκρές είναι δύο γυναίκες, τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος, ενώ  διασώθηκαν πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα παιδί 12 ετών.
Για την υπόθεση,  διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Χίου, ενώ παραμένει ακόμη μυστήριο οι  αιτίες που οδήγησαν στο ναυάγιο καθώς  σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Λιμενικού, στην περιοχή επικρατούσαν ήπιες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εικασίες για τα αίτια του ναυαγίου, η βάρκα που τους μετέφερε ήταν μήκους περίπου 6 μέτρα και δεν άντεξε το βάρος των 19 ανθρώπων, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι τους ξεκίνησε από Τουρκία στις 12 τα μεσάνυχτα και με το φως της ημέρας, εμπορικό πλοίο τους εντόπισε και ενημέρωσε τη Frontex, η οποία έσπευσε να τους περισυνελλέξει.