Ατλαντικός: Αναζητούν ρυμουλκό με 14μελές πλήρωμα μέσα σε κυκλώνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έρευνες ξεκίνησαν στον Ατλαντικό για τον εντοπισμό ρυμουλκού με 14μελές πλήρωμα που κινδύνευε από την Πέμπτη, καθώς βρισκόταν κοντά σε κυκλώνα κατηγορίας 4, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μαρτινίκα.

Το Bourbon Rhode με σημαία Λουξεμβούργου βρισκόταν την Πέμπτη σε απόσταση 1.200 ναυτικών μιλίων (2.200 χλμ.) από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκα και 60 μιλίων (110 χλμ.) νότια-νοτιοδυτικά από το μάτι του κυκλώνα Λορέντζο, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρία Bourbon, γαλλικό όμιλο υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών για την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην με σημαία Νησιών Μάρσαλ είχε αλλάξει πορεία για να προσφέρει βοήθεια στο Bourbon Rhode.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη: το πλοίο μεταφοράς μεταλλευμάτων που άλλαξε την πορεία του πλέει στην περιοχή», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της Μαρτινίκα. Όμως «οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αυξάνουν κατά πολύ τον χρόνο των ερευνών», πρόσθεσαν.

Ειδικό αεροσκάφος που διέθεσε αμερικανικός οργανισμός, συνδράμει στις έρευνες, ενώ σε συναγερμό τέθηκαν φρεγάτα και ελικόπτερο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που αναμένεται να συμμετάσχουν στις έρευνες τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Την Πέμπτη το βράδυ (ώρα Γαλλίας), οι αρχές της Μαρτινίκα ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Μπουρμπόν Ροντ μπορεί να «αντέξει περίπου 40 ώρες» και πως το πλήρωμα είχε προετοιμάσει τις σωσίβιες λέμβους, αλλά παρέμενε στο σκάφος λόγω των μεγάλων και δυνατών κυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ