Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη ΔΕΗ στο «παρά πέντε» της χρεοκοπίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης εξαπολύει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τη ΔΕΗ η σημερινή κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη ΔΕΗ στο “παρά πέντε” της χρεοκοπίας» τονίζει, προσθέτοντας ότι: «Δεν πανηγυρίζουμε, λέμε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά η ΔΕΗ πρέπει να καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της», σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 fm, για τη θετική -ως προς τη βιωσιμότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού- έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, Ernst & Young.

Ο κ. Χατζηδάκης εξαπολύει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την Επιχείρηση η σημερινή κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη ΔΕΗ στο «παρά πέντε» της χρεοκοπίας» τονίζει, προσθέτοντας ότι η αγορά μιλά για «μπαχαλοποίηση της ΔΕΗ» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την σωτηρία της Επιχείρησης ο κ. Χατζηδάκης δίνει μεγάλη βαρύτητα στην απολιγνιτοποίηση.

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, λέει ότι «δεν έχουμε κρύψει ότι στόχος είναι να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής, αλλά στην κατάσταση που είναι η ΔΕΗ, ακόμα -γιατί απλώς έβγαλε τη μύτη της έξω από το νερό- δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής για το σύνολό της, διότι έχει συσσωρευμένες ζημιές και χρέη».

Να σταματήσει το θράσος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο αυτό, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε λόγο «για καταστροφολογία της ΝΔ» και «αναίτιες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις», ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην ξύνει άλλο αυτές τις πληγές και να μην παριστάνει τον κατήγορο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά -στο θέμα της ΔΕΗ- είναι κατηγορούμενος και κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι επιδείξεις θράσους από την πλευρά του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο «παρά πέντε» της χρεοκοπίας τη ΔΕΗ και σας το λέω εγώ που έχω αναγνωρίσει τη δουλειά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, για παράδειγμα στο κτηματολόγιο, ή στους δασικούς χάρτες.»

» Όπως αναγνωρίζω τη δουλειά που έκανε εκεί, με την ίδια ειλικρίνεια -και επικαλούμενος στοιχεία πολλών και διαφορετικών εκθέσεων και όλα όσα πιστεύει η ίδια η αγορά ενέργειας συνολικά- μιλώ για τη «μπαχαλοποίηση» της ΔΕΗ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Περί ιδιωτικοποίησης

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ απάντησε ότι «Δεν έχουμε κρύψει ότι στόχος είναι να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής, αλλά στην κατάσταση που είναι η ΔΕΗ, ακόμα -γιατί απλώς έβγαλε τη μύτη της έξω από το νερό- δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής για τη ΔΕΗ στο σύνολό της, διότι έχει συσσωρευμένες ζημιές και χρέη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ