Χουλιάρας: Το φυσικό αέριο φταίει για τους σεισμούς στην Κωνσταντινούπολη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μία δημοσίευση με μεγάλο ενδιαφέρον έκανε ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, σε ανάρτησή του στο Facebook, επικαλούμενος δημοσιευμένη μελέτη στο έγκριτο NATURE το 2018.

«Δημοσιευμένη μελέτη στο έγκριτο NATURE το 2018, δείχνει το φυσικό αέριο ως υπεύθυνο για τους επιφανειακούς σεισμούς που συμβαίνουν στην θάλασσα του Μαρμαρά, δυτικά της Κωνσταντινούπολης και είδα ότι είναι στην ίδια επικεντρική περιοχή ( 40.87 N ; 28.19 E ) και βάθος (7-11 χιλιόμετρα) με το επίκεντρο των 5,7 Ρίχτερ που έγιναν την Πέμπτη», γράφει ο κ. Χουλιάρας.

Και συνεχίζει: «Τα αποτελέσματα από τούς σεισμούς που είχαν συμβεί το 2009, 2011 και 2012 δείχνουν ότι η σεισμικότητα στην περιοχή έχει ιδιαίτερη συμπεριφορά που δεν ταιριάζει σε χαρακτηριστικούς τεκτονικούς σεισμούς και πιστεύω ότι θα πρέπει να αναλυθούν με προσοχή τα δεδομένα των πρόσφατων σεισμών πριν βγουν βιαστικά συμπεράσματα».