Μαζική προσέλευση για τις 120 δόσεις – Σενάρια για παράταση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τελευταία κυριολεκτικά ημέρα ως συνήθως έσπευσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων οι περισσότεροι οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500.000.

Η διορία υποβολής αιτήσεων λήγει σήμερα μαζί με τις διορίες πληρωμής α΄δόσης ΕΝΦΙΑ και β΄δόσης φόρου εισοδήματος.

Ενδεικτικό της μεγάλης προσέλευσης είναι ότι υποβάλλονταν πάνω 30.000 αιτήσεις στην εφορία κάθε μέρα από την περασμένη Τρίτη.

Μέχρι την Πέμπτη ήδη είχαν εισρεύσει πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία, ως προκαταβολή για να ενταχθούν στις 120 δόσεις της εφορία 351.128 οφειλέτες -ενώ οι συνολικοί επισκέπτες μαζί με όσους μπήκαν στην πλατφόρμα αλλά δεν πλήρωσαν ακόμα, ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Όσοι εξ αυτών μπήκαν ήδη στη ρύθμιση, έχουν εντάξει χρέη ύψους 3 δισ. ευρώ!

Από αυτά, τα 2.204.116.247 ευρώ (2,2 δισ.) αποτελούν τη βασική οφειλή και άλλα 789.199.641 είναι οι προσαυξήσεις.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο παράτασης “κάποιων ημερών” παρότι στην κυβέρνηση εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα έπρεπε ή όχι να δοθεί έστω και 1 ημέρα παράτασης, δεδομένης της υποτονικής συμμετοχής όλων των προηγούμενων μηνών. Δεδομένου πως μόλις 1 στους 10 έχουν ως τώρα ενταχθεί, η προσέλευση αυτή κάνει πολλούς στην κυβέρνηση να λένε πως «για να παραταθεί μια ρύθμιση, πρέπει να υπάρχει το ενδιαφέρον και η ανάγκη για κάτι τέτοιο».