Το ύστατο χαίρε στον Ζακ Σιράκ παρουσία πλήθους ηγετών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Γαλλία απέτισε σήμερα ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ ο οποίος θα ενταφιαστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά την επίσημη τελετή παρουσία 80 ξένων προσωπικοτήτων.

Καλυμμένο με τη γαλλική σημαία, το φέρετρο του Ζακ Σιράκ, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 86 ετών, μεταφέρθηκε στην παρισινή εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου υπό τα βλέμματα περίπου 2.000 ατόμων. Κατά την είσοδό του στον ναό, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο χειροκρότησε.

Παρόντες ήταν 80 ξένες προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πρώην ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών μεταξύ των οποίων ο Βλάντιμιρ Πούτιν, οι πρόεδροι της Ιταλίας και του Κονγκό Σέρτζο Ματαρέλα και Ντενί Σασού Νγκέσο, αντίστοιχα, οι πρωθυπουργοί του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετά την τελετή παρέθεσε γεύμα σε ορισμένους από τους επισκέπτες αυτούς. Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους στη Γαλλία.