Έφτασαν τα ξημερώματα στον Πειραιά 215 μετανάστες από τη Μόρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην προσπάθεια αποσυμφόρησης της Μόριας,  προχωρά η κυβέρνηση και ήδη σήμερα τα ξημερώματα, πραγματοποίησε  επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων από τον καταυλισμό.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί, το πλοίο «Νήσος – Ρόδος» κατέφθασε από τη Λέσβο στον Πειραιά, μεταφέροντας 215 αιτούντες άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας. Ανάμεσα τους είναι κυρίως γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες και με επτά λεωφορεία που περίμεναν στο λιμάνι  για να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε δομές.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες θα χωριστούν στα καμπ του Σχιστού, της Κορίνθου και των Ιωαννίνων. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου παρέμειναν υψηλές. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως χθες τα μεσάνυχτα, στη Λέσβο πέρασαν 217 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Χίο 43 και στη Σάμο 114. Σήμερα από τα μεσάνυχτα οι ροές είναι πολύ χαμηλές. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν 14 άτομα, στη Σάμο 51 και στη Χίο κανένας.