Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Ακόμη €10 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πρόσθετους πόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Έχουμε τη βούληση και με συγκεκριμένες πολιτικές θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί την “πράσινη” Αττική, μία περιφέρεια φιλική για όλους τους πολίτες. Στόχος είναι η Αττική να αποτελέσει περιφέρεια-πρότυπο ευζωίας» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Με αυτήν την πρωτοβουλία, όπως σημειώνει ο ίδιος, πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας (περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως).

«Με πράξεις και όχι με λόγια στηρίζουμε έμπρακτα ουσιαστικές πολιτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προστατεύουν τη δημόσια υγεία.  Με στρατηγικό σχέδιο και σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο για το περιβάλλον όσο και για το ενεργειακό ισοζύγιο», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Αττικής.