Κάτω και από τα 58 δολάρια το πετρέλαιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, επανέρχονται στο προσκήνιο και οι φόβοι για επίμονο πλεόνασμα προσφοράς στην αγορά πετρελαίου, παρά την προσπάθεια του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να το απορροφήσουν.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση 33 σεντς στα 57,36 δολάρια το βαρέλι, μετά τη βουτιά της κατά 2% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί οριακά στα 52,63 δολάρια.

Από τις αρχές του έτους η τιμή του μπρεντ εξακολουθεί να παρουσιάζει άνοδο 7%. Ωστόσο έχει χάσει το σύνολο των κερδών που εξασφάλισε λίγο μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε κάνει άλμα από τα 60 στα 72 δολάρια, αλλά τώρα βρίσκεται ακόμη χαμηλότερα και από το σημείο εκκίνησης της συνεδρίασης εκείνης.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή όπως αποδεικνύεται δεν τρομάζουν τους επενδυτές- τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό με τα άκρως απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και τον πόλεμο δασμών, που ξέσπασε ανάμεσα στις δύο πλευρές.