Κέρκυρα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου κράτησε στο λιμάνι της Κέρκυρας η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί της Κέρκυρας, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.

Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το corfutvnews.gr κλαδιά από δέντρο έπεσαν σε αυτοκίνητα απέναντι από το ΙΚΑ.

Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ για λίγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία καθώς αναμένεται η κοπή του υπόλοιπου δέντρου που κρέμεται από τα καλώδια της ΔΕΗ.

Αποκαταστάθηκε το πρόγραμμα πτήσεων από το αεροδρόμιο του νησιού, μετά τα πρωινά προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, υπήρξε καθυστέρηση σε πτήση εσωτερικού από την Αθήνα προς την Κέρκυρα ενώ μια πτήση charter με προορισμό το νησί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ακτίου.

Και στο Μεσολόγγι

Η κακοκαιρία που αρχικά έγινε αισθητή στην Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, «χτύπησε» στη συνέχεια και τη Δυτική Ελλάδα. Στο Μεσολόγγι πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο Λεσίνι και το Νεοχώρι.