Σε πολιτική κόντρα μετατρέπεται η έγκριση του master plan της Cosco

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

 

Δεν έχουν τέλος οι διαβουλεύσεις για τα θέματα του Master Plan της ΟΛΠ COSCO που εκκρεμούν να συζητηθούν στην αυριανή ΕΣΑΛ καθώς επιχειρείται νέα αναβολή της συζήτησης.
Πρόκειται για το θέμα των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο το νέο μόλο της Δραπετσώνας οι χώροι του οποίου μέχρι σήμερα διατίθενται για ναυπηγοεπισκευές.

Χθες δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής και Ενώσεις σωματείων και των ναυπηγείων έστειλαν εξώδικο στον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδιασμού Αξιολόγησης Λιμένων (ΕΣΑΛ), Ευάγγελο Κυριαζόπουλο με το αίτημα της αναβολής επικαλούμενοι ότι δεν έχει γίνει διαβούλευση προειδοποιώντας μάλιστα για κινητοποιήσεις και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η προσπάθεια ανάσχεσης των επενδύσεων που προβλέπει το master plan της ΟΛΠ COSCO έχει λάβει και πολιτική χροιά καθώς και στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ είχε επίσης τεθεί θέμα διαβούλευσης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι επί της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ο 99% του master plan είχε εγκριθεί.