Αθήνα: Διαδηλώσεις κατά της κακοποίησης των ζώων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού μπροστά από το κτίριο του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων και πορεία στο Σύνταγμα έκαναν εκατοντάδες μέλη φιλοζωικών σωματείων και απλοί πολίτες στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για την προστασία των ζώων.

Η πορεία για τα δικαιώματα των ζώων αποτελεί μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018 στην Αθήνα, φέρνοντας στη χώρα μας την Official Animal Rights March, που ξεκίνησε το 2016 στo Λονδίνο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους, «η πορεία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες πόλεις του κόσμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της οργάνωσης Surge. Στόχος της είναι να καθιερωθεί μία ημέρα κατά την οποία θα βγούμε στους δρόμους όλες και όλοι μαζί και θα δηλώσουμε, με τη φωνή και την παρουσία μας, ότι διεκδικούμε την παύση της εκμετάλλευσης όλων των ζώων από τους ανθρώπους».

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε από τον Χάινριχ Ζίμερμαν, ο οποίος οργάνωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Αθλητικό Παλάτι στο Βερολίνο.

Από το 2003, επικεφαλής και σημαντικός χρηματοδότης είναι το Naturewatch, ένα ίδρυμα για την καλή διαβίωση των ζώων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.