Κατηγορηματικά αρνούνται οι ξενοδόχοι της Κρήτης να φιλοξενήσουν μετανάστες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη θα συναντηθούν σήμερα και οι τέσσερις πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης ώστε να συζητήσουν για το αν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν τουριστικά καταλύματα ώστε να εγκατασταθούν μετανάστες, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, πρόεδρο των Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου, ο οποίος μίλησε στον Politica 89.8 και στον Χρήστο Κώνστα.

«Θα είναι άτοπο από την Κυβέρνηση να φέρει σε τουριστικές περιοχές, μετανάστες. Τα περισσότερα καταλύματα που είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Αν βάλουν μετανάστες, οι ιδιοκτήτες θα καταστρέψουν τα καταλύματα τους, αν βάλουν σε αυτά κόσμο που δεν θα προσφέρει κάτι αλλά ούτε και θα πάει μπροστά τη χώρα. Δεν ξέρουμε τι άνθρωποι είναι όλοι εκείνοι που θα έρθουν. Θα φέρουν μια τρομερή ανακατωσούρα και στην τοπική κοινωνία αλλά θα είναι και πρόβλημα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Τα ξενοδοχεία κλείνουν το χειμώνα αλλά υπάρχουν και ξενοδοχεία που ανοίγουν τον Μάρτιο. Εκείνους που φιλοξενούμε εκείνην την εποχή τι θα τους κάνουμε; Θα τους διώξουμε;» δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, σε τουριστικές περιοχές όπως είναι η Κρήτη, δεν πρέπει να έρθουν μετανάστες. « Το θέμα δεν είναι οικονομικό, απλά πιστεύω ότι το να έρθουν μετανάστες, δίπλα σε τουριστικές περιοχές, είναι μεγάλο λάθος. Γι’ αυτό το θέμα θα συναντηθούμε με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουμε το τι θα κάνουμε».