Οι 12 πιο δημοφιλείς αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η λίστα που ακολουθεί δεν είναι μια απλή λίστα, αλλά ο κατάλογος της Luxury Travel Intelligence (LTI) -δημοσιεύεται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου-, η οποία για να καταλήξει στις 12 κορυφαίες πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως δημιούργησε έναν αυστηρό αλγόριθμο, που μετρά την απόδοση σε συνάρτηση με το κόστος διαμονής σε καθεμία από αυτές.

Ο αλγόριθμος LTI, που σε σχέση με πέρυσι είναι ελαφρώς τροποποιημένος, εξετάζει 123 τομείς ενδιαφέροντος από 118 την προηγούμενη χρονιά, με τον καθένα από αυτούς να έχουν μία μάξιμουμ τιμή σκορ, με μέγιστο συνολικό σκορ τις 4.494 μονάδες.

Τα 123 σημεία ενδιαφέροντος που εξετάζονται για την ανάδειξη των καλύτερων πολυτελών ξενοδοχειακών αλυσίδων σχετίζονται με την συνολική απόδοση του εμπορικού σήματος, και όχι με μεμονωμένες περιπτώσεις μελών- ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν κατάλογο που εξετάζει το πάθος, τη δέσμευση, το ήθος και τις αξίες του εκάστοτε ξενοδοχειακού brand, καθώς και την ποιότητα της διοίκησης του προσωπικού του. Επιπλέον, στα συν προσμετρώνται οι συνεχείς επενδύσεις, οι νέες παροχές αλλά και οι ανακαινίσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, λοιπόν, βρέθηκε η πολυτελής αλυσίδα Belmond, η οποία σκαρφάλωσε τέσσερις θέσεις ψηλότερα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Δεύτερη ακολουθεί η Mandarin Oriental και τρίτη η Four Seasons. Στην τέταρτη θέση συναντάται η Aman, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Oetker Collection.

Η λίστα με την συνολική κατάταξη της LTI

 1. Belmond 83.1%
 2. Mandarin Oriental 81.4%
 3. Four Seasons 79.4%
 4. Aman 78.9%
 5. Oetker Collection 78.6%
 6. Auberge 76.8%
 7. Rosewood 76.1%
 8. Six Senses 74.3%
 9. Regis 73.1%
 10. COMO 71.4%
 11. One&Only 69.3%
 12. Anantara 67.1%