Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Τυνησία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ξεκίνησαν στην Τυνησία οι τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά το 2011, με τη διαδικασία να επισκιάζεται από το γεγονός ότι γίνεται ανάμεσα σε δύο γύρους προεδρικών εκλογών.

Επτά εκατομμύρια Τυνήσιοι καλούνται στις κάλπες μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας), τρεις εβδομάδες αφότου τιμώρησαν την κυβερνώσα πολιτική τάξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού άρχισαν να ψηφίζουν από την Παρασκευή και χθες, Σάββατο, στις 14:00, η συμμετοχή ήταν ακόμη πολύ χαμηλή, στο 4,6%, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για τις εκλογές (ISIE). Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν μέχρι απόψε.

Ουρές ψηφοφόρων είχαν σχηματισθεί σήμερα το πρωί έξω από εκλογικά τμήματα στην Τύνιδα, όπως ανάμεσά τους οι νέοι ήταν λίγοι.

Σ’ ένα εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, η Ρίμπεχ Χαμντί, ηλικίας περίπου 60 ετών, ήταν πρώτη στην ουρά, όπως ήταν και στις προεδρικές εκλογές.

«Θέλω ασφάλεια και σταθερότητα, να τελειώνουμε με τις εκλογές για να περάσουμε στην πράξη και στην οικοδόμηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι διεκδικούν 217 έδρες σ’ ένα κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, που είχε συμμαχήσει με το κύριο κόμμα του κέντρου, το Νιντάα Τουνές, το οποίο έκτοτε αποδεκατίστηκε εξαιτίας των μαχών εξουσίας.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται στις 9 Οκτωβρίου.