Thomas Cook: Ολοκληρώνεται ο επαναπατρισμός των 150.000 Βρετανών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκληρώνει τον επαναπατρισμό των 150.000 Βρετανών, που ήταν σε διάφορους προορισμούς μετά την πτώχευση του Thomas Cook.

Ήδη έχουν επιστρέψει 136.000 τουρίστες στις πρώτες 12 ημέρες της επιχείρησης, που είναι το μεγαλύτερο σχέδιο επαναπατρισμού σε εποχή ειρήνης με τίτλο “Operation Matterhorn”, που ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν 150 αεροσκάφη.

Αξιοσημείωτο ότι το 94% των Βρετανών τουριστών επέστρεψε στην ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένη η πτήση του Thomas Cook.

Η επιχείρηση Matterhorn ολοκληρώνεται σήμερα με συνολικά 745 πήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Οι πελάτες του Τhomas Cook, που προστατεύονται από την ασφάλιση ATOL, και θα παραμείνουν στο εξωτερικό μετά το τέλος της επιχείρησης επαναπατρισμού, πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Γι’ αυτούς θα υπάρξουν πτήσεις με αεροπορικές εταιρείες, με τις οποίες η βρετανική ΥΠΑ έχει εξασφαλίσει συμφωνία.

Ο Richard Moriarty, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA), δήλωσε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν οι τελευταίοι 10.000 πελάτες του Thomas Cook που βρίσκονται στο εξωτερικό.