Το κλειστό δείπνο 10 ατόμων του Πάιατ για τον Πομπέο με υπουργούς και τον Περιφερειάρχη Χατζημάρκο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δείπνο με καθαρά ελληνική κουζίνα στην αμερικανική πρεσβεία παρέθεσε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και η σύζυγός του Μαίρη, προς τιμήν του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και της συζύγου του Σούζαν Πομπέο.

Στο κλειστό δείπνο παρέστησαν 10 άτομα εκ των οποίων τρεις υπουργοί και ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης. Ήταν επίσης παρούσα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο αμερικανός πρέσβης αιφνιδίασε τους πάντες προσφέροντας λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και ψάρι αλά σπετσιώτα με φέτα.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συνομιλίες μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι δυνατότητες για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και η τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο πολιτικό μενού ήταν και το μεταναστευτικό όπου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε πολλές ερωτήσεις όσον αφορά στη μη τήρηση της συμφωνίας της ΕΕ-Τουρκίας από τη γειτονική χώρα, για τις ζωές των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, καθώς και για το γεγονός ότι δεν κατανέμονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι πρόσφυγες.