ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΝΥΚ:Tο βίντεο από την αυτόνομη πλεύση του Ro-RO Iris

Γεγονός είναι εδώ και λίγο καιρό η πλεύση «αυτόνομου πλοίου» της Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) στα μέσα του περασμένου μήνα από το λιμάνι Xinsha της Κίνας στο Ιαπωνικό λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Μετά την επιτυχία της η NYK προχωρά τώρα στο επόμενο βήμα που είναι η αξιολόγηση των στοιχείων που καταγράφηκαν από τα συστήματα του πλοίου και εν συνεχεία η αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών και δυνατοτήτων των συστημάτων που συνεργάστηκαν ώστε να επιτευχθεί η αυτόνομη πλεύση.

Να σημειωθεί ότι το εγχείρημα έφερε σε πέρας το σύστημα πλοήγησης Sherpa System το οποίο τοποθετήθηκε στο Ro-RO Iris Leader  ενώ συνεργάστηκαν και άλλα ψηφιακά συστήματα τα οποία έλεγχαν όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την ασφαλή πλεύση, την αποφυγή συγκρούσεων και τα καιρικά στοιχεία.

Με ορίζοντα το 2022 η εταιρία «τρέχει» την ψηφιοποίηση με στόχο τα επανδρωμένα αυτόνομα πλοία της NYK να κάνουν χρήση προηγμένων τεχνολογιών και απομακρυσμένης υποστήριξης της λειτουργίας του Πλοίου και την ενίσχυση της ασφάλειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ