Μικτές τάσεις στην αγορά των HANDIES

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Γράφει ο Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής Market Analyst

Η αγορά των Handies στην Ευρώπη συνέχισε πτωτικά, η πλειοψηφία της ζήτησης αφορούσε υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ υπήρχαν και κάποια φορτία SCRAP προς την Αν. Μεσόγειο. Η κινητικότητα που παρατηρήθηκε στο τέλος της εβδομάδας προσφέρει μικρή αισιοδοξία γι’ αυτή την εβδομάδα. Τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας έκλειναν με $ 14-15Κ /ημέρα για ταξίδια προς τη Μεσόγειο, με $ 12-13Κ /ημέρα για Υπερατλαντικά ταξίδια.

Η Μεσόγειος ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα υποτονικά, αλλά ανέβηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς εμφανίστηκαν περισσότερα φορτία. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36K τόνων DWT) για ταξίδια προς την Ευρώπη έφτασαν στα $ 11,5-12,5Κ /ημέρα και προς τον Αμερικάνικο κόλπο στα $ 12,5-13,5Κ /ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικάνικος κόλπος συνέχισε χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Ωστόσο, η πτώση των μεγαλύτερων μεγεθών αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και αυτό τον τομέα. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρέμειναν στα $ 16-17Κ /ημέρα και την Ασία στα $ 18-19Κ /ημέρα.

Τέλος, η αγορά της ECSA παρέμεινε ήρεμη, καθώς τα περισσότερα φορτία που εμφανίστηκαν από τους Operators, κυρίως προς τη Λατινική Αμερική, καλύφθηκαν από τα πλοία που διαχειρίζονται. Οι ναύλοι από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια έφτασαν στα $ 17,5-18Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 22-23Κ /ημέρα.