“Απόδραση” στην Τάιγκα: Δείτε πως γιορτάζει τα 67α του γενέθλια ο Πούτιν (βίντεο) 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Βίντεο από την πρόσφατη «απόδραση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σιβηριανή τάιγκα δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο βίντεο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, που σήμερα κλείνει τα 67 του χρόνια, εμφανίζεται να κάνει βόλτα στο σιβηριανό δάσος, συντροφιά με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, και να μαζεύει μανιτάρια.

Μάλιστα, ένα από τα μανιτάρια που μάζεψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, με αποτέλεσμα να το περιεργάζεται αρκετή ώρα. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο, ο Ρώσος ηγέτης εμφανίζεται πίσω από το τιμόνι ενός τζιπ, να οδηγεί στην τάιγκα με τον Σοιγκού στη θέση του συνοδηγού, και κατόπιν να κάνουν μαζί πεζοπορία.

Σε μία από τις στάσεις τους, ο Σοιγκού ξεθάβει έναν μικρό θάμνο με άγρια μούρα. «Πάρ’ τον μαζί σου στη Μόσχα, μπορείς να τον μεταφυτεύσεις στην ντάτσα (δηλ. το εξοχικό) σου», λέει χαμογελώντας ο Πούτιν στον υπουργό του, με τον ίδιο να εκφράζει αμφιβολίες ότι το φυτό θα μπορέσει να αναπτυχθεί εκεί. «Πρέπει να δημιουργήσουμε την ίδια ποιότητα αέρα και νερού στη Μόσχα», λέει ο Πούτιν.

Στο βίντεο εμφανίζεται επίσης ο Πούτιν να σκαρφαλώνει σε ένα βουνό και να ατενίζει από ψηλά τον ποταμό Γενισέι, θαυμάζοντας την ομορφιά του. «Σκαρφαλώσαμε πάνω από τα σύννεφα», ακούγεται να λέει ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να γιορτάσει τα σημερινά του γενέθλια στην εξοχή, με μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους.