Αυτοί είναι οι 5 ενδιαφερόμενοι για την Creta Farms

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δύο αλλαντοβιομηχανίες, ένας επιχειρηματίας, μια επενδυτική εταιρεία και ένα distress fund είναι οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της Creta Farms. Μη δεσμευτική προσφορά έχει καταθέσει η αλλαντοβιομηχανία Νίκας συμφερόντων της Chipita του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η Impala Investment του κ. Δημήτρη Βιτζηλαίου που ελέγχει τη Λακωνική Τροφίμων, η Lime Capital Partners που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου.

Στους διεκδικητές, αν και δεν κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά όπως αναφέρουν άλλες πηγές, εξακολουθεί να βρίσκεται και το distress fund HIG Capital.

Τώρα δεν απομένει να φανεί αν κάποιος από τους μνηστήρες θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά δεδομένου ότι η σχετική προθεσμία λήγει -με βάση το αρχικό πλάνο- την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Κάτι που θεωρείται απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές από δύσκολο έως αδύνατο. Αφ ενός γιατί πήγε πίσω η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών –δόθηκαν δύο παρατάσεις- και αφ ετέρου διότι λόγω της κόντρας των βασικών μετόχων για το ποιος ελέγχει διοικητικά την εταιρεία, καθίσταται αδύνατη η διενέργεια due diligence.

Η διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου μέσω του οποίου θα φανούν τα περιουσιακά στοιχεία  της εταιρείας αποτελεί κομβικό σημείο στη διαδικασία.

Οπότε σε πρώτη φάση αυτό που προέχει είναι να λυθεί, με παρέμβαση των τραπεζών ή μη, όπως ανέφεραν πηγές της αγοράς, το θέμα με τη διοίκησή της για να προχωρήσει το due diligence μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ακόμη όμως και με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών το θέμα της Creta Farms δεν κλείνει. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση στο Πρωτοδικείο αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα προκειμένου η εταιρεία να πετύχει προστασία από τους πιστωτές της και να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση.