Πως διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο 1,02 ευρώ το λίτρο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά, από την ερχόμενη εβδομάδα (15 Οκτωβρίου), σύμφωνα με τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδώ.

Η τιμή, όπως προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου / ευρώ, είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 (1,145 ευρώ) αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (1,079 ευρώ).

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) Γιάννης Αληγιζάκης τόνισε, χθες, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 70 %.

Σημείωσε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο προϊόν, έως ότου όμως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, πρότεινε τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Επιπλέον, επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΕΠΕ, οι οποίες αναφέρονται στην επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά και στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού τώρα επιδοτείται το πετρέλαιο κίνησης και η απλή αμόλυβδη, καθώς και στην ταχύτερη καταβολή της επιδότησης.