Στην επικαιρότητα και πάλι ο Μπογδάνος – Τα έβαλε με το ΑΚΕΛ Κύπρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Και νέα πρόκληση από τον νέο βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος αυτή τη φορά, προέβη σε βαρείς υπαινιγμούς κατά του ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο, καθώς ήταν καλεσμένος σε συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, σχολίασε τη δράση του ΑΚΕΛ με προσβλητικά σχόλια, αναφερόμενος στο Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού, δηλαδή το Κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου.

Σχολιάζοντας την δράση του ΑΚΕΛ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε χαρακτηριστικά: «Το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για Ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό. Η ιστορία του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό στρογγυλός σε αυτό που λέω, αλλά συχνά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σαν να έχει αλλεργία σε κάθε τί το ελληνικό.Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υλοποιείται η στρατηγική συνεργασία του κέντρου και της δεξιάς. Έχει ξανασυμβεί ιστορικά αυτό, όταν χρειάστηκε η Ελλάδα να μείνει στο δυτικό μπλοκ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.»

Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ το οποίο τόνισε πως οι αναφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχουν καμιά βαρύτητα, ενώ απευθυνόμενο στον ΔΗΣΥ, σχολίασε ότι «δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς», καθώς διαθέτει «αρκετούς ο ίδιος».

«Είναι ωστόσο εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την ταυτότητα του ΔΗΣΥ το γεγονός ότι η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Κόμματος, επέλεξε να προσκαλέσει στην Κύπρο αυτόν τον σεσημασμένο ακροδεξιό -ο οποίος, για παράδειγμα, ολοφύρεται επειδή ένας συνοριοφύλακας αγκάλιασε ένα πρόσφυγα που διασώθηκε από τη θάλασσα- για να συζητήσει το Μεταναστευτικό.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής, που συνάντησε μάλιστα και Υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είναι αυτός που ειρωνευόταν τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Μάγδα Φύσσα και εξέφραζε τη συμπάθεια του στο δολοφόνο. Είναι ο ίδιος που ισχυριζόταν ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου «που χάσαμε την Κύπρο», και όχι προφανώς η προδοσία της Χούντας, όπως άλλωστε διαδίδουν οι χουντοπραξικοπηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ προειδοποιούσε ότι θα μπουν με τα τανκς στο κτήριο της ΕΡΤ.

Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Άτομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.